Additieven

Additieven

E-nummers

Voedingsadditieven zijn stoffen die aan levensmiddelen worden toegevoegd ter verbetering van de smaak, textuur, stabiliteit of geur. Sommigen, zoals zout, suiker en azijn, worden sinds eeuwen toegepast als bewaarmiddel. Samen met de komst van de ready-to-eat maaltijden is er echter een exponentiële groei gekomen van het aantal voedingsadditieven in de voedingsmiddelenindustrie.

Europa heeft de toegelaten additieven beschreven in een positieve lijst samen met de maximaal te gebruiken hoeveelheden (EG 1333/2008). Hierin wordt aan elk voedingsadditief een E-nummer gegeven.

  • E 100–199: Colours
  • E 200–299: Preservatives
  • E 300–399: Antioxidants & acidity regulators
  • E 400–499: Thickeners, stabilisers & emulsifiers
  • E 500–599: pH regulators & anti-caking agents
  • E 600–699: Flavours enhancers
  • E 700–799: Antibiotics
  • E 900–999: Miscellaneous

In het overzicht dat u hier vindt kan u alle additieven vinden die we voor u kunnen analyseren.